NL FR EN
www.belgium.be

NCP's in België

België heeft als federaal land 5 verschillende NCP-structuren met elk een eigen NCP-coördinator en NCP-website:

Federale Overheid

De federale NCP's maken deel uit van
Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo).
Hun doelgroep zijn de federale wetenschappelijke instellingen en andere federale actoren.

NCP-coördinator: Pascale VAN DINTER
 NCP Federal BE

Vlaanderen

De NCP's in Vlaanderen maken deel uit van Vlaio (Agentschap Innoveren en Ondernemen) en het FWO (Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek), met als doelgroep alle organisaties gevestigd in het Vlaams Gewest of die binnen de bevoegheid vallen van de Vlaamse Gemeenschap (bijvoorbeeld universiteiten, universiteiten voor toegepaste wetenschappen).

NCP-coördinator: Ann VAN HAUWAERT
 NCP FLANDERS

Franstalige Gemeenschap

De NCP-FNRS is ondergebracht bij het "Fonds de la Recherche Scientifique"(F.R.S.-FNRS), met als doelgroep alle instellingen voor hoger onderwijs (bijvoorbeeld universiteiten, hoge scholen) die zijn gevestigd in de Federatie Wallonië-Brussel.

NCP-coördinator: Natacha WITTORSKI
 NCP-FNRS

Brussel

De NCP Brussels is ondergebracht bij impulse.brussels (Brussels Agentschap voor bedrijfsondersteuning), met als doelgroep alle organisaties in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, met focus op kmo's, industrieel leiderschap en maatschappelijke uitdagingen.

NCP-coördinator:Ji-Hyeon KIM VANGUERS
 NCP Brussels

Waals Gewest

De NCP-Wallonië is ondergebracht bij UWE (Union Wallonne des Entreprises), met als doelgroep alle organisaties in het Waals Gewest met interesse voor industrieel leiderschap en maatschappelijke uitdagingen.

NCP-coördinator: Francisco SANTANA FERRA
 NCP-Wallonie