NL FR EN
www.belgium.be

Algemene inleiding

Deelnemen aan oproepen tot het indienen van voorstellen in het kader van Europese onderzoeksfinancieringsprogramma's is zeer competitief. Het selecteren van de beste projecten voor financiering, met het hoogste potentieel om de beoogde impact te creëren, is immers bepalend voor het succes van het programma.

Als u een federale wetenschappelijke instelling of een federale organisatie bent en u wilt deelnemen aan Horizon Europa, dan kunt u contact opnemen met een van de federale Nationale Contactpunten (NCP's).

De federale NCP's volgen niet alle thema's van Horizon Europe, maar kunnen u adviseren voor de thema's Europese Onderzoeksraad (ERC), Marie Skłodowska-Curie acties (MSCA) en onderzoeksinfrastructuren (RI) in pijler 1 en voor de thema's Gezondheid; Voeding, Bio-economie, Natuurlijke Hulpbronnen, Landbouw en Milieu in pijler 2.

Voor meer gedetailleerde informatie over die thema's, zie de pagina met de thema's gevolgd door de federale NCP's.

Als u uw idee wilt financieren, bezoek dan de European Commission 'Funding & Tender opportunities' Portal om opportuniteiten voor uw idee te zoeken, om partners voor uw consortium te vinden en om te leren hoe u een Europese Commissie-account kan aanmaken, uw organisatie registreren en uw voorstel indienen.

In Horizon 2020 diende dat Europese Commissie-portaal enkel voor financiering van onderzoek en innovatie, maar in Horizon Europa is het portaal geëvolueerd naar een onestopshop voor alle door de Europese Unie beheerde programma's.

Goed om te weten

U wilt een voorstel voorbereiden in het kader van Horizon Europe?
Laat het een succes worden. Zet alle kansen aan uw kant en bekijk de webinars die door de EC zijn georganiseerd op 24 maart en 21 april 2021.

Het webinar van 24 maart 2021 behandelde de volgende thema's: 'Submission and evaluation of proposals' en 'The rules of the game (the Model Grant Agreement)'.
Lees meer...

Het webinar van 21 april 2021 behandelde de onderwerpen:'The new approach to impact following the Key Impact Pathways';'Dissemination, Exploitation and Communication'; 'Open Science'; 'Gender dimension' en het “Do no significant harm” principe.
Lees meer...