NL FR EN
www.belgium.be

Algemene inleiding

Deelnemen aan oproepen tot het indienen van voorstellen in het kader van Europese onderzoeksfinancieringsprogramma's is zeer competitief. Het selecteren van de beste projecten voor financiering, met het hoogste potentieel om de beoogde impact te creëren, is immers bepalend voor het succes van het programma.

Als u een federale wetenschappelijke instelling of een federale organisatie bent en u wilt deelnemen aan Horizon Europa, dan kunt u contact opnemen met een van de federale Nationale Contactpunten (NCP's).
De federale NCP's volgen niet alle thema's van Horizon Europe, maar voor meer gedetailleerde informatie, zie de pagina met de thema's opgevolgd door de Belgische federale NCP's.

Als u uw idee wilt financieren, bezoek dan de European Commission 'Funding & Tender opportunities' Portal om opportuniteiten voor uw idee te zoeken, om partners voor uw consortium te vinden en om te leren hoe u een Europese Commissie-account kan aanmaken, uw organisatie registreren en uw voorstel indienen.

In Horizon 2020 diende dat Europese Commissie-portaal enkel voor financiering van onderzoek en innovatie, maar in Horizon Europa is het portaal geëvolueerd naar een onestopshop voor alle door de Europese Unie beheerde programma's.

Goed om te weten

U wilt een voorstel voorbereiden in het kader van Horizon Europe?
Laat het een succes worden. Zet alle kansen aan uw kant en bekijk de webinars die door de EC zijn georganiseerd op 24 maart en 21 april 2021.

Het webinar van 24 maart 2021 behandelde de volgende thema's: 'Submission and evaluation of proposals' en 'The rules of the game (the Model Grant Agreement)'.
Lees meer...

Het webinar van 21 april 2021 behandelde de onderwerpen:'The new approach to impact following the Key Impact Pathways';'Dissemination, Exploitation and Communication'; 'Open Science'; 'Gender dimension' en het “Do no significant harm” principe.
Lees meer...

Na de publicatie van het Horizon Europa werkprogramma's 2021-2022 op 15 juni 2021 en de oproepen tot het indienen van voorstellen op 22 juni 2021, is nu ook de programmagids Horizon Europa gelanceerd. De gids geeft relevante achtergrond over Horizon Europa en voor de voorbereiding van een voorstel.De gids bevat informatie over een breed scala aan onderwerpen, zoals partnerschappen en missies, gendergelijkheid en open wetenschap. Het document is een aanvulling op het online handboek 2021-2027 op de 'Funding and Tenders opportunities portal', de algemene bijlagen van de 2021-2022 werkprogramma's van Horizon Europa en de geannoteerde subsidieovereenkomst (AGA).
Horizon Europa Programme Guide